BMIAlkoholDiskuze×Menu

VYHLEDAT

Zavřít

Aminokyseliny, kyseliny

Anabolika, steroidy

Antioxidanty

Bílkoviny, proteiny

Chemie

Enzymy, koenzymy

Hubnutí, diety, redukce

Kreatin, kre-alkalyn...

Minerální látky

PelMel

Pitný režim

Pohybový aparát

Přídatné látky, aditiva...

Řasy

Rostliny, extrakty, silice

Sacharidy

Tuky, oleje

Vitaminy

Živočišné látky, extrakty

www.nutrion.cz/info

PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.


BROMELAIN

Bromelain - jeden z enzymů rozkládajících bílkoviny, ale i jedovaté rozpadové produkty vznikající po zánětlivých procesech.

Hydrolyzuje hlavně vazby peptidů, amidů a esterů, na nichž se podílejí lysin, alanin, tyrosin a glycin. Brání tomu, aby cévní systém byl zatěžován škodlivými látkami, urychluje průběh zánětu, zlepšuje a urychluje vstřebávání otoků a krevních výronů. 

Brání přílišnému shlukování krevních destiček, proto je prospěšný také v prevenci srdečních chorob - snižuje riziko trombóz. Navíc uvolňuje sevření srdečních tepen a zmírňuje anginózní bolesti. Zlepšuje absorpci a účinnost jiných látek.

 

Je považován za netoxický a nemá nežádoucí účinky, takže je možno jej bez obav použít delší dobu v dávkách od 200 do 2000 mg.  Jeho příznivé fyziologické působení trvá po celou dobu podávání, nebyl prokázán rozvoj tolerance.

 

Bromelain se získává z vylisované šťávy zralého ananasu - především druhu Ananas comosus cv. Cayenne. Jeho enzymatická aktivita se pohybuje mezi pH 3 - 8.

aFK

Diskuze » BROMELAIN

Mohlo by Vás zajímat...


Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.

Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.

Twitter NUTRIONczNutrionCz Google+Facebook.com/nutrionczInstagram.com/nutrioncz

BROMELAIN