BMIAlkoholDiskuze×Menu

VYHLEDAT

Zavřít

Aminokyseliny, kyseliny

Anabolika, steroidy

Antioxidanty

Bílkoviny, proteiny

Chemie

Enzymy, koenzymy

Hubnutí, diety, redukce

Kreatin, kre-alkalyn...

Minerální látky

PelMel

Pitný režim

Pohybový aparát

Přídatné látky, aditiva...

Řasy

Rostliny, extrakty, silice

Sacharidy

Tuky, oleje

Vitaminy

Živočišné látky, extrakty

www.nutrion.cz/info

PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.


KRUŠINA OLŠOVÁ

KRUŠINA OLŠOVÁ (FRANGILA ALNUS MILL, SYN.: RHAMNUS FRANGULA L.)
Obsahuje v kůře skupinu asi dvaceti látek označovaných jako anthrachinony 2 - 2,5 % (frangulaemodin, frangulin A a B, glukofrangulin A a B) s projímavým účinkem.

 

Pro současný obsah tříslovin a hořčin lze kůry využít i v čajových směsích podporujících tvorbu žluče a u poruch trávení doprovázených zejména zácpou. V čajových směsích spolu s rostlinami močopudným a potopudným účinkem může přispívat i k snižování tělesné hmotnosti. Je kontraindikována v těhotenství a u hypertoniků.

aFK

Diskuze » KRUŠINA OLŠOVÁ

Mohlo by Vás zajímat...


Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.

Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.

Twitter NUTRIONczNutrionCz Google+Facebook.com/nutrionczInstagram.com/nutrioncz

KRUŠINA OLŠOVÁ