PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Laktobacillus je tyčkovitá bakterie žijící v trávícím traktu a u žen i v pochvě, kde přeměnou cukrů na kyselinu mléčnou zajišťuje kyselé pH ochraňující před infekcí. Ve střevech každého člověka žije nejméně 400 různých druhů mikroorganismů, od prospěšných až po zdravotně nevýhodné. A právě Laktobacily patří k bakteríim, jejichž stálá přítomnost v trávícím traktu je považována za příčinu dlouhověkosti obyvatel některých částí jižní Evropy, kde základem každodenní stravy jsou kysané mléčné výrobky.
Laktobacily se nacházejí i v živých jogurtech, problémem však zůstává množství těchto bakteríi, jenž se dostanou až na náš stůl. Při nešetrném zacházení s výrobky totiž jejich počet dokáže velmi rychle klesat.
Laktobacily vyrábějí výhodné metabolity, které dokáží potlačovat růst patogenních mikrobů a stimulovat imunitní systém člověka. Lactobacillus acidophilus je anaerobní gram-pozitivní bakterie, jenž ke svému růstu a produkci kyseliny mléčné potřebuje vitamíny skupiny B a aminokyseliny. Laktobacily přirozeně a nenávykově odstraňují zácpu, snížením aktivity potenciálně karcinogenních látek ochraňují před rakovinou tlustého střeva, minimalizují nežádoucí efekty terapie antibiotiky a chemoterapeutiky, snížením hladiny cholesterolu působí proti arterioskleróze, zabraňují vzniku vaginálních infekcí a u těhotných a kojících žen garantují přenos zdravé mikroflóry na dítě.
Preventivně je vhodné alespoň 2x ročně zopakovat základní kůru. Terapeuticky se například v případě průjmu užívá laktobacil 5 až 6 dnů, při terapii hloubkových mykóz je vhodná alespoň měsíčné kůra, kdy užíváte 1 až 2 kapsle denně.
Vhodným doplňkem léčby plísní laktobacily jsou i česnekové kapsle. Laktobacily by měly být automatickou součásti každé antimikrobní terapie, a to zejména u dětí. V tomto případě je užíváme hlavně po ukončení antibiotické kůry.
Diskuze » LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS
Mohlo by Vás zajímat...
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.
Tento web používá soubory cookie.
Aby webové stránky fungovaly tak, jak je znáte, a abyste rychle našli to, co hledáte, a nezobrazovaly se vám produkty, které vás nezajímají, potřebujeme od vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Soubory cookie můžete zakázat (kromě technických = nutných k provozu stránek) po kliknutí na tlačítko „Nesouhlasím“. Více informací o souborech cookie...