BMIAlkoholDiskuze×Menu

VYHLEDAT

Zavřít

Aminokyseliny, kyseliny

Anabolika, steroidy

Antioxidanty

Bílkoviny, proteiny

Chemie

Enzymy, koenzymy

Hubnutí, diety, redukce

Kreatin, kre-alkalyn...

Minerální látky

PelMel

Pitný režim

Pohybový aparát

Přídatné látky, aditiva...

Řasy

Rostliny, extrakty, silice

Sacharidy

Tuky, oleje

Vitaminy

Živočišné látky, extrakty

www.nutrion.cz/info

PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.

» Řasy


NORI

Nori je jednou z nejrozšířenějších mořských řas, kterou v prodejnách nejčastěji najdeme především ve formě tenkých vylisovaných plátků. 100 g Nori obsahuje 260 mg vápníku, 12 mg železa, 150 IU vitamínu A, 10 g niacinu a 12,7 g bílkovin.

 

Významná je také přítomnost tuků používaných v terapii arteriosklerózy, baktericidní působení a podpora hojení vředů. Před přípravou řasu krátce opláchneme a potom ji asi na 20 minut namočíme do vody.

 

Namočenou řasu vaříme přibližně půl hodiny, nejlépe v polévce nebo s obilovinami či luštěninami. Další možností je opražení nad plamenem anebo na suché rozpálené plotně po dobu 5 sekund a rozdrcení opražené řasy na prášek. Tento prášek sypeme na hotové pokrmy jako koření nebo jej smícháme s gomasiem (makrobiotická náhrada soli, připravená rozdrcením na sucho opražených sezamových semínek a mořské soli v poměru 1:7 až 1:15) a opět používáme jako kondiment na talíři.

aFK

Diskuze » NORI

Mohlo by Vás zajímat...


Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.

Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.

Twitter NUTRIONczNutrionCz Google+Facebook.com/nutrionczInstagram.com/nutrioncz

NORI