BMIAlkoholDiskuze×Menu

VYHLEDAT

Zavřít

Anabolika, steroidy

Antioxidanty

Bílkoviny, proteiny

Chemie

Enzymy, koenzymy

Hubnutí, diety, redukce

Kreatin, kre-alkalyn...

Minerální látky

PelMel

Pitný režim

Pohybový aparát

Přídatné látky, aditiva...

Řasy

Rostliny, extrakty, silice

Sacharidy

Tuky, oleje

Vitaminy

Živočišné látky, extrakty

www.nutrion.cz/info

PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.


HISTIDIN

Histidin - (Kyselina 2-amino-3-imidazolylpropanová, špatně vstřebatelná z oběhu do jater, bazická, potencionálně esenciální, tvoří alpha-ketoglutarát, tedy glukogenní, zkratka His).

 

Tato AK je zvláštní tím, že slouží jako prekursor pro tvorbu HISTAMINU. Tento tzv. biogenní amin je velmi účinný již v nepatrných dávkách.

Přispívá k uvolňování kyseliny chlorovodíkové v žaludku. Histamin je příčinou alergických reakcí - zčervenání, otoků, proto se používají tzv. antihistaminika. Histaminové potravinové otravy jsou velmi nebezpečné a mohou být způsobeny dlouho a nevhodně skladovanými rybami, případně jejich povrchovou kontaminací, nebo také některými zrajícími sýry a zkaženými mléčnými výrobky. Paradoxní je, že v literatuře se uvádí pozitivní efekt histaminu - dokonce je údajně příznivý při alergíich, revmatoidní artritidě a při produkci bílých i červených krvinek.

Tato AK však není běžnou součástí speciálních aminokyselinových produktů ani není a nebude dostupná jako jednosložkový výrobek.

aFK

Diskuze » HISTIDIN

Mohlo by Vás zajímat...


Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.

Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.

Twitter NUTRIONczNutrionCz Google+Facebook.com/nutrionczInstagram.com/nutrioncz

HISTIDIN