PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Citroník hořký obsahuje v oplodí silici (prchavý olej) 0,7 - 2,5 %, s hlavní obsahovou látkou limonenem, flavonoidy, naringin, hesperidin a hořčiny. Povzbuzuje chuť k jídlu, zlepšuje zažívání a trávení, má určité mírné účinky protizánětlivé (ne protimikrobiální). Vyrábí se z něho hesperidin. Dále extrakt z Citrus aurantium obsahuje synephrin, tyramin a octopamine. Octopamine je možná zodpovědný za potlačení chuti k jídlu, ovšem dosud to nebylo nijak potvrzeno. Alkaloid synephrin mobilizuje tukové zásoby a podporuje termogenezi. Zvyšuje metabolický obrat, aniž by měl negativní vliv na...
Zpět na článek: CITRONÍK HOŘKÝ (CITRUS AURANTIUM L, ssp. AMARA L, SYN.: C. AMARA LINK)
Diskuze je určena pouze pro výměnu informací a zkušeností mezi návštěvníky stránek a nevyjadřuje názory serveru.
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.