PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Leucin - (Kyselina 2-amino-4-pentanová, esenciální aminokyselina, velká molekula, neutrální, větvená, poskytující aceto-acetylCoA, keto- i glukogenní, zkratka Leu).< p> Je obsažena zejména v bílkovinách buněčných membrán, většinou ve formě ketoanalogu.< p> < p> Základní použití:< p> ke snížení zvýšené hladiny cukru (spolu s histidinem)< li> zlepšuje stav kostí, kůže a svalu< li> zlepšuje regeneraci po chirurgických zákrocích< li> stimuluje tvorbu růstového hormonu.< li>< ul> Leucin spolu se svým ketoanalogem označovaným chemicky jako ketoisokaproát zkráceně KlC, působí...
Zpět na článek: LEUCIN
Diskuze je určena pouze pro výměnu informací a zkušeností mezi návštěvníky stránek a nevyjadřuje názory serveru.
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.