PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Nori je jednou z nejrozšířenějších mořských řas, kterou v prodejnách nejčastěji najdeme především ve formě tenkých vylisovaných plátků. 100 g Nori obsahuje 260 mg vápníku, 12 mg železa, 150 IU vitamínu A, 10 g niacinu a 12,7 g bílkovin. Významná je také přítomnost tuků používaných v terapii arteriosklerózy, baktericidní působení a podpora hojení vředů. Před přípravou řasu krátce opláchneme a potom ji asi na 20 minut namočíme do vody. Namočenou řasu vaříme přibližně půl hodiny, nejlépe v polévce nebo s obilovinami či luštěninami. Další možností je opražení nad plamenem...
Zpět na článek: NORI
Diskuze je určena pouze pro výměnu informací a zkušeností mezi návštěvníky stránek a nevyjadřuje názory serveru.
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.