×MenuBMIAlkoholDiskuze

VYHLEDAT

Zavřít

Anabolika, steroidy

Antioxidanty

Bílkoviny, proteiny

Chemie

Enzymy, koenzymy

Hubnutí, diety, redukce

Kreatin, kre-alkalyn...

Minerální látky

PelMel

Pitný režim

Pohybový aparát

Přídatné látky, aditiva...

Řasy

Rostliny, extrakty, silice

Sacharidy

Tuky, oleje

Vitaminy

Živočišné látky, extrakty

www.nutrion.cz/info

PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.

Bílkoviny, proteiny

CYTOCHROM-C

CYTOCHROM-C

Cytochrom je protein, který má jednoduchý polypeptidový řetězec. Je součástí mitochondriálního elektronového transportního řetězce, což je komplexní metabolický systém, který funguje při terminální oxidaci živin a slouží tvorbě ATP. Úlohou cytochromu-c je přenášet elektrony mezi dvěma enzymatickými systémy, známými jako cytochrom-c...

JATERNÍ EXTRAKT (DESSICATED LIVER)

JATERNÍ EXTRAKT (DESSICATED LIVER)

Sušená játra se vyrábějí z hovězích jater tak, aby se nenarušily obsahové látky. Extrahuje se z nich samozřejmě tuk. Jsou vynikajícím zdrojem vitamínů, minerálů, a plnohodnotných bílkovin. Doporučují se při stavech stresu, snížené imunitní odolnosti (obsahují hlavně skupinu vit. B). Denní užívání sušených...

KASEIN

KASEIN

Kasein je hlavní bílkovina mléka s významným výživným účinkem, součást dietetických přípravků zejména prostých mléčného cukru (laktózy).  ...

LAC

LAC

LAC - odtučněné sušené mléko je součástí dietetických přípravků zejména ke kojenecké výživě. Má relativně nízký obsah laktosy. Používá se také v přípravcích pro sportovní...

LAKTALBUMIN

LAKTALBUMIN

Hlavní bílkovina mléka, která se vlivem enzymů štěpí na aminokyseliny nebo jejich...

Mléko a mléčné výrobky

Mléko a mléčné výrobky

Kravské mléko představuje zdroj nejlevnějších, přesto však kvalitních živočišných bílkovin. Jejich obsah v mléce je asi 3,5 %, odtučňováním ani při tepelných úpravách se příliš nemění (spíše jejich kvalita). Poměř dvou hlavních bílkovin mléka - kaseinu a syrovátkového proteinu (laktalbuminu) v mléce je 80 : 20.   Další složkou mléka...

Proteinové doplňky

Proteinové doplňky

Bílkoviny (proteiny) patří, vedle sacharidů a tuků, mezi základní živiny. Název "protein" pochází z řeckého "proton", tedy "první", "nejdůležitější". Silové sporty vyžadují zvýšený příjem proteinů, mnohem vyšší než je doporučovaný denní příjem WHO pro obyčejného člověka. Aminokyseliny uvolněné z přijatých proteinů jsou klíčové...

Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.

Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.

Twitter NUTRIONczNutrionCz Google+Facebook.com/nutrionczInstagram.com/nutrioncz

Bílkoviny, proteiny | VITAinfo