×MenuBMIAlkoholDiskuze

VYHLEDAT

Zavřít

Anabolika, steroidy

Antioxidanty

Bílkoviny, proteiny

Chemie

Enzymy, koenzymy

Hubnutí, diety, redukce

Kreatin, kre-alkalyn...

Minerální látky

PelMel

Pitný režim

Pohybový aparát

Přídatné látky, aditiva...

Řasy

Rostliny, extrakty, silice

Sacharidy

Tuky, oleje

Vitaminy

Živočišné látky, extrakty

www.nutrion.cz/info

PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.

Antioxidanty

CITRUSOVÉ FLAVONOIDY (RUTIN, HESPERIDIN, DIOSMIN)

CITRUSOVÉ FLAVONOIDY (RUTIN, HESPERIDIN, DIOSMIN)

Flavonoidy citrusových plodů ("Orange Bioflavonoids"), označované v literatuře také jako hesperidinový komplex se průmyslově získávají ve velkých množstvích extrakcí oplodí citrusových plodů ("slupek") různých druhů pomerančů, citrónů, mandarinek a grepů. Tato matně žlutá práškovitá směs...

N-AcetylCystein (NAC, N-ACETYL-L-CYSTEIN)

N-AcetylCystein (NAC, N-ACETYL-L-CYSTEIN)

Acetylovaná forma cysteinu (NAC) je prekurzorem silného antioxidantu glutathionu, který se vyskytuje v buněčné "vodě" a komponentech produkujících buněčnou energii známých jako mitochondrie.   Za těchto podmínek je NAC nasazován jako hlavní agens proti volným radikálům. Nedostatek této chemické látky může být...

PYCNOGENOL (zdroj: Pinus maritima)

PYCNOGENOL (zdroj: Pinus maritima)

Pycnogenol je vzácný přírodní extrakt, který se získává z kůry borovice přímořské (Pinus maritima) s hlavní obsahovou látkou - směsí oligomerních proantocyanidinů. Název získal díky unikátním barvám: červená, modrá a purpurová. Tento komplex se nachází v borůvkách, brusinkách, grepech, červeném víně,...

Vitamin C

Vitamin C

Vitamin C (kyselina askorbová) je ve vodě rozpustný vitamín, uplatňující se v organizmu v mnoha chemických pochodech. Jako antioxidant, spolu s vitaminem A, E a dalšími látkami (tzv. scavengery) chrání buňky před poškozením volnými radikály. Dále je nezbytný pro správnou tvorbu kolagenu ve vazivu, obranyschopnost organizmu, vstřebávání železa atd. ...

VITAMIN E (TOKOFEROL, VITAMÍN PLODNOSTI)

VITAMIN E (TOKOFEROL, VITAMÍN PLODNOSTI)

Co je vlastně vitamin E zač a jak funguje?   Skupina vitaminu E, nazývaná tokoferoly a tokotrienoly, byla jako nezbytná složka stravy poznána roku 1968. Vitamin E může být tvořen pouze rostlinami - člověk a zvířata ho přijímají potravou. Z osmi tokoferolů je nejúčinnější alfa-tokoferol. Chemicky se jedná o...

VITIS VINIFERA (EXTRAKT ZE SEMEN VÍNA ~ OPCs)

VITIS VINIFERA (EXTRAKT ZE SEMEN VÍNA ~ OPCs)

Extrakt ze semen vína, která jsou běžným odpadním produktem vinařského průmyslu, je směsí oligomerních proantocyanidinů (OPCs) a je v Evropě používán už řadu let jako součást přípravků pro zvýšení kvality života. Používá se ve směsi jak s lipofilními antioxidačními vitaminy (A, E, Betakaroten),...

Volné radikály a antioxidanty u sportovní zátěže

Volné radikály a antioxidanty u sportovní zátěže

Při velkém sportovním zatížení dochází k četným reperfuzím po krátkých lokálních ischemiích, k zániku některých buněk, z nichž se uvolní dusíkaté báze z RNK a DNA, ke zvýšené spotřebě kyslíku a oxidačnímu stresu při hyperventilaci, a to nejen ve svalech, ale i v mozku - tyto dva orgány...

Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.

Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.

Twitter NUTRIONczNutrionCz Google+Facebook.com/nutrionczInstagram.com/nutrioncz

Antioxidanty | VITAinfo