BMIAlkoholDiskuze×Menu

VYHLEDAT

Zavřít

Aminokyseliny, kyseliny

Anabolika, steroidy

Antioxidanty

Bílkoviny, proteiny

Chemie

Enzymy, koenzymy

Hubnutí, diety, redukce

Kreatin, kre-alkalyn...

Minerální látky

PelMel

Pitný režim

Pohybový aparát

Přídatné látky, aditiva...

Řasy

Rostliny, extrakty, silice

Sacharidy

Tuky, oleje

Vitaminy

Živočišné látky, extrakty

www.nutrion.cz/info

PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.

Diskuze: LYSIN

Lysin - (Kyselina 2,6-diaminohexanová, basická aminokyselina, esenciální, gluko- i ketogenní, tvoří acetoacetylCoA, zkratka Lys). Jedna z nejznámějších AK, což je dáno tím, že je to také nejrozšířenější esenciální AK jejímž obsahem se hodnotí biologická kvalita potravin.   Nedostatek lysinu je v obilovinách, zcela chybí v kukuřici, naopak hojně se nachází ve všech živočišných tkáních. Z toho vyplývá, že vegetariáni mohou mít nedostatek lysinu, což je nepříznivé hlavně u jejich dětí a potom paradoxně u starých osob. Nedostatkem lysinu však mohou trpět také děti konzumující...

Zpět na článek: LYSIN

JMÉNO - min. 5 znaků

NADPIS - min. 5 znaků

TEXT

Tři krát 1 se rovná

 

Diskuze je určena pouze pro výměnu informací a zkušeností mezi návštěvníky stránek a nevyjadřuje názory serveru.

Přebytek lysinu

12.02.2016 13:21:39 | Iveta | odpovědět

Dobrý den, je možné, aby vznikl přebytek lysinu v organismu? Pokud ano, jak se to projevuje.
Děkuji. Iveta

Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.

Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.

Twitter NUTRIONczFacebook.com/nutrionczInstagram.com/nutrioncz

Téma: LYSIN... | VITAinfo