PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Lysin - (Kyselina 2,6-diaminohexanová, basická aminokyselina, esenciální, gluko- i ketogenní, tvoří acetoacetylCoA, zkratka Lys). Jedna z nejznámějších AK, což je dáno tím, že je to také nejrozšířenější esenciální AK jejímž obsahem se hodnotí biologická kvalita potravin. Nedostatek lysinu je v obilovinách, zcela chybí v kukuřici, naopak hojně se nachází ve všech živočišných tkáních. Z toho vyplývá, že vegetariáni mohou mít nedostatek lysinu, což je nepříznivé hlavně u jejich dětí a potom paradoxně u starých osob. Nedostatkem lysinu však mohou trpět také děti konzumující...
Zpět na článek: LYSIN
Diskuze je určena pouze pro výměnu informací a zkušeností mezi návštěvníky stránek a nevyjadřuje názory serveru.
Přebytek lysinu
12.02.2016 13:21:39 | Iveta | odpovědět
Dobrý den, je možné, aby vznikl přebytek lysinu v organismu? Pokud ano, jak se to projevuje.
Děkuji. Iveta
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.