PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Kreatin je látkou, schopnou přijímat fosfátovou skupinu od adenosintrifosfátu (= ATP), vznikajícího v mitochondriích oxidativní nebo anaerobní glykolýzou. Získanou fosfátovou skupinu (CrP), skrývající velikou energii, naopak předává kreatinfosfát zpět na ATP v místech, kde byl v buňce použit jako zdroj energie pro energeticky náročné děje,...
Sloučenina kreatinu a esteru (organické sloučeniny, vznikající reakcí karboxylových kyselin a alkoholů), neboli tzv. esterifikovaný kreatin. Velkou výhodou těchto sloučenin je jejich velmi dobrá stabilita a využitelnost, neboť jsou díky esterifikaci rozpustné především v tucích (a tedy i lymfě). < p> Esterifikovaný kreatin se vyznačuje lepší...
Standardní kreatin má hodnotu PH nižší než 7 a tím se při styku s kapalinou rychle přeměňuje na kreatinin, což je látka s vedlejšími účinky (křeče, nevolnost), které byly dosud přisuzovány kreatinu. Bylo zjištěno, že míra konverze kreatinu na kreatinin, je přímo úměrná hodnotě pH tekutiny, do které byl kreatin přidán. Tento odpad lidského...
Kreatinfosfát je vysokoenergetická forma kreatinu obohacená o fosfátovou skupinu. Ve svalové buňce je jeho hlavní úlohou předávat svoji fosfátovou skupinu hlavnímu poskytovateli energie pro činnost a existenci buňky: adenosintrifosfátu (ATP).< p> < p> Jedna ze tří fosfátových ATP umožňuje předat energii např. pro...
Tri creatine malate je sloučenina kreatinu monohydrátu a kyseliny maleinové. Skládá se z tří molekul kreatinu připojených k jedné molekule kyseliny.< p> < p> Výhody suplementace kreatin malátu:< p> lepší rozpustnost ve vodě< li> rychlejší vstřebání - dodání energie do svalů< li> nedráždí trávicí trakt< li> zvyšuje produkci ATP - okamžitý zdroj energie< li> vyšší biologická využitelnost< li> vhodný i pro...
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.
Tento web používá soubory cookie.
Aby webové stránky fungovaly tak, jak je znáte, a abyste rychle našli to, co hledáte, a nezobrazovaly se vám produkty, které vás nezajímají, potřebujeme od vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Soubory cookie můžete zakázat (kromě technických = nutných k provozu stránek) po kliknutí na tlačítko „Nesouhlasím“. Více informací o souborech cookie...