BMIAlkoholDiskuze×

VYHLEDAT

Zavřít

Aminokyseliny, kyseliny

Anabolika, steroidy

Antioxidanty

Bílkoviny, proteiny

Chemie

Enzymy, koenzymy

Hubnutí, diety, redukce

Kreatin, kre-alkalyn...

Minerální látky

PelMel

Pitný režim

Pohybový aparát

Přídatné látky, aditiva...

Řasy

Rostliny, extrakty, silice

Sacharidy

Tuky, oleje

Vitaminy

Živočišné látky, extrakty

www.nutrion.cz/info

PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.

Přídatné látky, aditiva...

Leták varující před údajně rakovinotvornými Éčky

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v posledních týdnech zaznamenává stále více dotazů, které se týkají letáku varujícího před údajně rakovinotvornými přídatnými látkami v potravinách, tzv. éčky. Leták, který je šířen především elektronickou poštou, ale také v klasické písemné podobě, uvádí informace, které se nezakládají na pravdě a...

Mezinárodní seznam látek s číslem E

Mezinárodní seznam látek s číslem E

Všechny látky uvedené v tomto seznamu jsou povoleny pro používání v potravinách v ČR i EU. Způsob použití, skupiny potravin, pro které lze určitou látku použít, povolená množství, způsob jejich označování na obale atd. najdete v právních předpisech.Identifikace číslem E znamená, že aditivní látka prošla...

Přídatné látky - aditiva

Přídatné látky - aditiva

Do potravin se běžně přidávají látky, které prodlužují trvanlivost potravin, zvýrazňují nebo obnovují barvu potravin, zvyšují nebo regulují kyselost a zahušťovací vlastnosti, případně dodávají potravinám sladkou chuť bez použití řepného cukru. Všechny tyto látky se souhrnně nazývají přídatné látky (aditiva). Přítomnost látek...

Seznam výrobků, u kterých byl zjištěn nedostatek v označování nebo v deklaraci obsahu látek

Seznam výrobků, u kterých byl zjištěn nedostatek v označování nebo v deklaraci obsahu látek na obalu (k 31.5.2006).< p> Nejčastější nedostatek v označování bylo porušení ustanovení § 6 odstavce 4 zákona č. 110 1997 Sb., v platném znění, kde údaje na obalech nebyly uvedeny v českém jazyce. Vzorky pod pořadovým číslem 46, 47 a...

Sladidla a jejich role v potravinách

Sladidla a jejich role v potravinách< strong>< p> Na pultech supermarketů i v domácí spíži najdeme opravdu mnoho potravin, kde by byl použit cukr nebo umělá sladidla. Sladíme cukrovinky, džemy, marmelády, rosoly, kompoty, ale i  pečivo, mléčné výrobky, nealkoholické nápoje, žvýkačky, sušenky a oplatky, instantní nápoje, pivo (alkoholické i nealkoholické) a rovněž i sladkokyselé...

Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.

Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.

Twitter NUTRIONczFacebook.com/nutrionczInstagram.com/nutrioncz

Tento web používá soubory cookie.

Aby webové stránky fungovaly tak, jak je znáte, a abyste rychle našli to, co hledáte, a nezobrazovaly se vám produkty, které vás nezajímají, potřebujeme od vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Soubory cookie můžete zakázat (kromě technických = nutných k provozu stránek) po kliknutí na tlačítko „Nesouhlasím“. Více informací o souborech cookie...

 

Přídatné látky, aditiva... | VITAinfo