PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Cytochrom je protein, který má jednoduchý polypeptidový řetězec. Je součástí mitochondriálního elektronového transportního řetězce, což je komplexní metabolický systém, který funguje při terminální oxidaci živin a slouží tvorbě ATP. Úlohou cytochromu-c je přenášet elektrony mezi dvěma enzymatickými systémy, známými jako cytochrom-c...
Sušená játra se vyrábějí z hovězích jater tak, aby se nenarušily obsahové látky. Extrahuje se z nich samozřejmě tuk. Jsou vynikajícím zdrojem vitamínů, minerálů, a plnohodnotných bílkovin.< p> Doporučují se při stavech stresu, snížené imunitní odolnosti (obsahují hlavně skupinu vit. B). Denní užívání...
Kasein je hlavní bílkovina mléka s významným výživným účinkem, součást dietetických přípravků zejména prostých mléčného cukru (laktózy).< p> <...
LAC - odtučněné sušené mléko je součástí dietetických přípravků zejména ke kojenecké výživě. Má relativně nízký obsah laktosy. Používá se také v přípravcích pro sportovní...
Kravské mléko představuje zdroj nejlevnějších, přesto však kvalitních živočišných bílkovin. Jejich obsah v mléce je asi 3,5 %, odtučňováním ani při tepelných úpravách se příliš nemění (spíše jejich kvalita). Poměř dvou hlavních bílkovin mléka - kaseinu a syrovátkového proteinu (laktalbuminu) v mléce je 80 : 20.< p> < p> Další složkou mléka je mléčný cukr - laktóza. Je to disacharid (podobně jako řepný...
Bílkoviny (proteiny) patří, vedle sacharidů a tuků, mezi základní živiny. Název protein pochází z řeckého proton , tedy první , nejdůležitější . Silové sporty vyžadují zvýšený příjem proteinů, mnohem vyšší než je doporučovaný denní příjem WHO pro obyčejného člověka. Aminokyseliny uvolněné z přijatých proteinů jsou klíčové pro...
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.
Tento web používá soubory cookie.
Aby webové stránky fungovaly tak, jak je znáte, a abyste rychle našli to, co hledáte, a nezobrazovaly se vám produkty, které vás nezajímají, potřebujeme od vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Soubory cookie můžete zakázat (kromě technických = nutných k provozu stránek) po kliknutí na tlačítko „Nesouhlasím“. Více informací o souborech cookie...