PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Papain - enzym rostlinného původu rozkládající bílkoviny. Získává se z mléčné šťávy (latex) nezralých plodů tropického melounovitého stromu Carica papaya L. frakcionováním, odstřeďováním a ultrafiltrací. Výnos je asi 100 g papainu ze stromu za rok. Čím je papája zralejší, tím obsahuje méně enzymu papainu.< p> < p> Koncentrát z papayové peptidázy nebo papainu účinkuje endoproteolyticky a hydrolyzuje vazby peptidů, amidů a esterů na nichž se podílejí aminokyseliny arginin, lysin a fenylalanin. Optimální aktivita se pohybuje v rozmezí pH 6 - 7.< p> < p> Na enzymovém preparátu složeného z...
Zpět na článek: PAPAIN
Diskuze je určena pouze pro výměnu informací a zkušeností mezi návštěvníky stránek a nevyjadřuje názory serveru.
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.