PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Dnes se již obiloviny po několikaletém omezování pro údajnou vysokou kalorickou hodnotu opět řadí k základu každého denního jídla. Pro snazší srovnání jejich energetického přínosu s ostatními potravinovými skupinami - plný talíř kvalitních italských těstovin (ty totiž nejsou vylepšovány vejci ) má stejný obsah kalorií jako 2 až 3 polévkové lžíce smetanové zálivky, kterými je ochucujeme, a obdobné to je i s přídavkem tučnějšího sýra, vajec, kousků masa a podobně. Obiloviny tvoří základní součást výživy již více než 12 tisíc let a jsou hlavní složkou potravy národů...
Zpět na článek: OBILOVINY
Diskuze je určena pouze pro výměnu informací a zkušeností mezi návštěvníky stránek a nevyjadřuje názory serveru.
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.