PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Taurin je neesenciální aminokyselina, která není součástí molekul bílkovin, chemicky kyselina 2-amino-etylsulfonová.< p> < p> Je to druhá nejčastěji se vyskytující aminokyselina v kosterním, srdečním svalstvu a v centrální nervové soustavě.< strong>< p> < p> Jedna studie ukazuje, že suplementace třemi oddělenými 500 mg dávkami taurinu může snížit rozklad proteinů až o 20 % redukcí 3-methylhistidinu, který je vedlejším produktem svalového rozkladu a je možné ho měřit krevními testy.< p> < p> L-taurin je jednou z velmi zajímavých aminokyselin, nezahrnovaných do seznamu dvaceti aminokyselin...
Zpět na článek: TAURIN
Diskuze je určena pouze pro výměnu informací a zkušeností mezi návštěvníky stránek a nevyjadřuje názory serveru.
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.