PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Kravské mléko představuje zdroj nejlevnějších, přesto však kvalitních živočišných bílkovin. Jejich obsah v mléce je asi 3,5 %, odtučňováním ani při tepelných úpravách se příliš nemění (spíše jejich kvalita). Poměř dvou hlavních bílkovin mléka - kaseinu a syrovátkového proteinu (laktalbuminu) v mléce je 80 : 20.< p> < p> Další složkou mléka je mléčný cukr - laktóza. Je to disacharid (podobně jako řepný cukr - sacharóza) a má i stejnou kalorickou hodnotu, i když nižší glykemický index. Na rozdíl od sacharózy však není sladký a může se tak u lidí, konzumujících velké dávky...
Zpět na článek: Mléko a mléčné výrobky
Diskuze je určena pouze pro výměnu informací a zkušeností mezi návštěvníky stránek a nevyjadřuje názory serveru.
Mléko a mléčné výrobky
24.10.2011 14:08:10 | Karla Hunková | odpovědět
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na mého 7letého syna Matěje, který vy?adude každy den min.půl litru mléka s grankem jestli je to normální a jestli to není pro něho moc.Snažím se mu to nahradit nějakým dobrým čajem, ale raději chce mléko.Děkuji za odpověd.
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.
Tento web používá soubory cookie.
Aby webové stránky fungovaly tak, jak je znáte, a abyste rychle našli to, co hledáte, a nezobrazovaly se vám produkty, které vás nezajímají, potřebujeme od vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Soubory cookie můžete zakázat (kromě technických = nutných k provozu stránek) po kliknutí na tlačítko „Nesouhlasím“. Více informací o souborech cookie...