BMIAlkoholDiskuze×

VYHLEDAT

Zavřít

Aminokyseliny, kyseliny

Anabolika, steroidy

Antioxidanty

Bílkoviny, proteiny

Chemie

Enzymy, koenzymy

Hubnutí, diety, redukce

Kreatin, kre-alkalyn...

Minerální látky

PelMel

Pitný režim

Pohybový aparát

Přídatné látky, aditiva...

Řasy

Rostliny, extrakty, silice

Sacharidy

Tuky, oleje

Vitaminy

Živočišné látky, extrakty

www.nutrion.cz/info

PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.


NIKL

Latinský název Niccolum. Chemická značka Ni.

 

Tento prvek obsažený v lidském organismu ve stopách se podílí na růstu a na tvorbě krve. Zúčastňuje se některých biochemických reakcí, např. aktivuje enzymy nezbytné pro biosyntézu aminokyselin, je součástí enzymu, který štěpí močovinu na amoniak a oxid uhličitý apod. Nedostatek niklu u člověka nebyl zjištěn.

 

Prvek je obsažen v zelenině, luštěninách, špenátu, ovesné a sojové mouce, ořechách, kakau. Denní potřeba se odhaduje na 0,1 - 0,7 mg.

aFK

Diskuze » NIKL

Mohlo by Vás zajímat...


Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.

Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.

Twitter NUTRIONczFacebook.com/nutrionczInstagram.com/nutrioncz

NIKL