PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Jediná z AK, kterou lze používat i v její D-formě, ostatní pouze jako L-formy. Používá se však pouze ve směsi s L- formou, ne samotná. Znamená to, že na trhu lze dostat právě tuto směs s názvem DLPA.
Základní využití:
Kontraindikace:
stejné jako u L-fenylalaninu Přirozeně vysoký podíl fenylalaninu je v čokoládě (ev. v mase a sýrech). To vysvětluje návyk některých osob - většinou žen, na čokoládu, kterou konzumují především ve stresových situacích. V hořké čokoládě je kromě fenylalaninu poměrně významné množství kofeinu (a jeho derivátu teobrominu). Tato kombinace má významné povzbudivé účinky.
Diskuze » D-FENYLALANIN
Mohlo by Vás zajímat...
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.