PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Chemická podstata: L-karnitin je chemicky 3-hydroxy-4-N-trimethyl-aminomáselná kyselina. Je podobný cholinu. Řada odborníků označuje karnitin za aminokyselinu , ale on v pravém slova smyslu aminokyselinou není, je pouze jejich příbuzným . Karnitin přijatý stravou se kompletně vstřebává a ke svému vstupu do buněk potřebuje prakticky jen energii a ionty sodíku. Teoretický obsah karnitinu v potravinách: Potravina (100 gramů)< td> karnitin (mg)< td>< tr> ovčí maso< td>210< td>< tr> jehněčí maso< td>78< td>< tr> hovězí maso< td>64< td>< tr> kuřecí maso< td>7,5< td>< tr> jehněčí játra< td>2,6< td>< tr>...
Zpět na článek: KARNITIN
Diskuze je určena pouze pro výměnu informací a zkušeností mezi návštěvníky stránek a nevyjadřuje názory serveru.
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.