PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Arginin (Arg) je dnes u sportovců stále oblíbenějším potravinovým doplňkem. V následujících odstavcích se pokusíme objasnit, proč je současná popularita opodstatněná. Arginin patří mezi semiesenciální aminokyseliny, které si tělo za určitých podmínek nedokáže vyrobit v dostatečném množství samo (např. v období růstu, při selhání ledvin). Při špatném zdravotním stavu vč. stresových situací není syntéza argininu v organizmu dostatečná. Po úrazech, jako jsou popáleniny, zlomeniny, poranění svalů a vazivových tkání, je hladina argininu zpravidla nízká a pro urychlení léčby je...
Zpět na článek: Argumenty pro Arginin
Diskuze je určena pouze pro výměnu informací a zkušeností mezi návštěvníky stránek a nevyjadřuje názory serveru.
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.