PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Konzumace naklíčených semen obilovin, luštěnin a dalších rostlin je postup známý již od dob Aztéků. V 18. století byly pak klíčky cenným zdrojem vitamínu C na lodích jako ochrana před skorbutem a dnes opět jejich význam vzrůstá zejména pro stále se zvyšující podíl příjmu nutričně ochuzených výrobků z vymílané bílé mouky. Mimořádná hodnota naklíčených semen spočívá ve zvýšení hladiny vitamínů. Například v sójových bobech mungo se naklíčením zvýší obsah vitamínu C o 553 %. Tímto procesem také přecházejí polysacharidy klíčků na jednoduché cukry, z nasycených...
Zpět na článek: KLÍČKY
Diskuze je určena pouze pro výměnu informací a zkušeností mezi návštěvníky stránek a nevyjadřuje názory serveru.
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.