PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Glutamová kyselina - (Kyselina 2 - aminoglutarová, patří mezi malé neutrální a vytváří bazický amin glutamin. Tvoří alfaketoglutarát, je to neesenciální aminokyselina, glukogenní, zkratka Glu a glutaminu Gln). Nejhojněji zastoupená AK v přírodních zdrojích. Značné množství je v obilovinách a v polévkových kořeních především v sojové omáčce. Někdy jí může být ve stravě tolik, že u menších dětí vyprovokuje alergickou reakci, která se projeví zrudnutím, zvýšenou aktivitou a neklidem. Stav však není zdraví nebo dokonce život ohrožující, spíše je subjektivně nepříjemný....
Zpět na článek: KYSELINA GLUTAMOVÁ
Diskuze je určena pouze pro výměnu informací a zkušeností mezi návštěvníky stránek a nevyjadřuje názory serveru.
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.