BMIAlkoholDiskuze×Menu

VYHLEDAT

Zavřít

Aminokyseliny, kyseliny

Anabolika, steroidy

Antioxidanty

Bílkoviny, proteiny

Chemie

Enzymy, koenzymy

Hubnutí, diety, redukce

Kreatin, kre-alkalyn...

Minerální látky

PelMel

Pitný režim

Pohybový aparát

Přídatné látky, aditiva...

Řasy

Rostliny, extrakty, silice

Sacharidy

Tuky, oleje

Vitaminy

Živočišné látky, extrakty

www.nutrion.cz/info

PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.

Diskuze: ŠPALDA

Pšenice špalda, latinsky Triticum spelta a starým českým pojmenováním "samopše" patří k nejstarším kulturním plodinám. Je známa svojí vysokou odolností vůči nepřízni počasí, chorobám i škůdcům. Jen minimálně reaguje na hnojení umělými hnojivy a proto je ideální surovinou pro organické zemědělství.   Zrno špaldy je bohaté na fosfor, železo a hořčík, vitamíny skupiny B - především thiamin (B1), riboflavin (B2) a niacin (B3). Špaldová mouka se vyznačuje vysokým podílem lepku (35 - 45 % ve vysoké kvalitě) a bílkovin (16 - 17 %).   Terapeuticky můžeme špaldu použít například...

Zpět na článek: ŠPALDA

JMÉNO - min. 5 znaků

NADPIS - min. 5 znaků

TEXT

Tři krát 1 se rovná

 

Diskuze je určena pouze pro výměnu informací a zkušeností mezi návštěvníky stránek a nevyjadřuje názory serveru.

Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.

Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.

Twitter NUTRIONczFacebook.com/nutrionczInstagram.com/nutrioncz

Téma: ŠPALDA... | VITAinfo