PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Chemicky se jedná o metylderivát isoalloxazinu. Tento vitamín rozpustný ve vodě byl objeven v roce 1933 Paulem Gyorgyem. Je poměrně stálý v kyselém prostředí, je fotolabilní (rozkládá se na světle) a termolabilní (rozkládá se při vysokých teplotách), je odolný vůči oxidaci. Jeho obsah v mléce se redukuje při vystavení světlu po dvou hodinách na 10 %. Při uskladnění v šeru je úbytek 30 - 50 %. Lidé a ostatní vyšší živočichové nejsou schopni syntetizovat isoalloxazinové složky vitamínu B2, takže tyto látky musí získávat potravou. Je účinný v organismu ve formě koenzymů...
Zpět na článek: VITAMIN B2 (RIBOFLAVIN, AKTOFLAVIN)
Diskuze je určena pouze pro výměnu informací a zkušeností mezi návštěvníky stránek a nevyjadřuje názory serveru.
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.