PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
EMK jsou skupiny mastných kyselin s obsahem dvou a více dvojných vazeb, které si organismus nedokáže sám vyrobit (syntetizovat). Patři sem kyselina linolová, linolenová a arachidonová a protože jsou pro tělo nezbytné, musíme je organismu dodávat. Jsou lipofilní, rozpustné v tucích. Zdroje: rostlinné tuky, ořechy, semena slunečnice, mandle, avokádo, oříšky, sója. Znehodnocují se kyslíkem a teplem. Vzhledem ke své struktuře (obsahují více dvojných vazeb), jsou EMK značně nestabilní molekuly, schopné vytvářet volné radikály. Tyto volné radikály vedou k poruše buněčných membrán a mohou být...
Zpět na článek: VITAMIN F (ESENCIÁLNÍ MASTNÉ KYSELINY ~ EMK)
Diskuze je určena pouze pro výměnu informací a zkušeností mezi návštěvníky stránek a nevyjadřuje názory serveru.
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.