PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Aminokyseliny typu BCAA tvoří až 35 % obsahu svaloviny; patří mezi látky esenciální, protože lidský organismus je nedovede vytvořit. Jejich přirozeným zdrojem je bílé drůbeží maso (kuře bez kůže, krocan), mořské ryby a luštěniny (fazole, čočka, hrách). BCAA zvyšují svalovou syntézu proteinů, snižují katabolické procesy ve svalech a ve svalových buňkách mohou být využity ke tvorbě energie - makroergních fosfátů (ATP). Není žádoucí, aby tyto komplementární procesy , spotřebovaly všechno dodané množství BCAA do organismu, protože musí být k dispozici určité množství na...
Zpět na článek: BCAA (AMINOKYSELINY S ROZVĚTVENÝM ŘETĚZCEM)
Diskuze je určena pouze pro výměnu informací a zkušeností mezi návštěvníky stránek a nevyjadřuje názory serveru.
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.