PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Česnek setý, neboli kuchyňský, má jako potravinový doplněk i jako lék mnohostranný vliv na celkový zdravotní stav člověka. Odborníci se shodli, že tuto léčivou rostlinu bychom měli konzumovat pravidelně. Botanicky patří česnek do čeledi liliovitých (Liliaceae). Palice obsahují 15-30 stroužků. Pravlastí česneku je Kirgizy obydlená Střední Asie. Česnek obsahuje 65 % vody, 26 % organických bezdusíkatých látek, 7 % dusíkatých látek, 1,5% minerálních látek a 0,1 - 0,5 % éterických olejů. Jeho cibule také skrývají sirný glykosid alliin, který se působením enzymů alliinázy, aliin - liazy,...
Zpět na článek: Česnek (ALLIUM SATIVUM L.)
Diskuze je určena pouze pro výměnu informací a zkušeností mezi návštěvníky stránek a nevyjadřuje názory serveru.
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.