PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Alanin - Kyselina 2-aminopropanová, zkratka Ala, neesenciální, malá molekula, nezařazená mezi basické ani kyselé. Zdá se, že tato neesenciální kyselina je nejaktivnější aminokyselinou zodpovídající za udržování hladiny glukózy během fyzické zátěže. V metabolismu je velmi významná, protože tvoří spojku mezi laktátem a glukózou, což je proces důležitý pro novotvorbu glykogenu: tzv. glukózo-alaninový cyklus. Alanin se dobře vstřebává ze střeva. má glykogenní efekt ( uskladňuje glukózové zdroje v játrech a svalech), < li> podaný alanin slouží jako palivo pro mozek, nervový systém a svaly,...
Zpět na článek: ALANIN (Ala)
Diskuze je určena pouze pro výměnu informací a zkušeností mezi návštěvníky stránek a nevyjadřuje názory serveru.
Alanin
12.05.2014 09:53:18 | Miro | odpovědět
Dobrý den, možná nejapný dotaz - L Alanin versus Beta Alanin - co je co a jak užívat?
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.