BMIAlkoholDiskuze×

VYHLEDAT

Zavřít

Aminokyseliny, kyseliny

Anabolika, steroidy

Antioxidanty

Bílkoviny, proteiny

Chemie

Enzymy, koenzymy

Hubnutí, diety, redukce

Kreatin, kre-alkalyn...

Minerální látky

PelMel

Pitný režim

Pohybový aparát

Přídatné látky, aditiva...

Řasy

Rostliny, extrakty, silice

Sacharidy

Tuky, oleje

Vitaminy

Živočišné látky, extrakty

www.nutrion.cz/info

PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.


Acerola

Acerola (Malpighia glabra, M. punicifolia), zvaná též "třešeň ze západní Indie" je až 3 m vysoký keř, rostoucí v tropických oblastech Jižní Ameriky. Plody jsou 1 až 3 cm velké peckovice, připomínající naše třešně, s níž však acerola není botanicky příbuzná. Jejími nejbližšími příbuznými  jsou známé liány.

 

Plody aceroly jsou nejbohatším známým zdrojem vitaminu C na světě (až 3000 mg/100 g), jenž vysoce předčí známé bohaté donory tohoto vitamínu jako jsou šípky, černý rybíz, paprika či kiwi. Plody aceroly při exportu v syrovém stavu ztrácejí ne hodnotě, a tak se vyrábějí extrakty, sloužící v potravinářství k obohacení vitamínem C přírodního původu.

MUDr. Pavel Tomšík

Diskuze » Acerola

Mohlo by Vás zajímat...


Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.

Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.

Twitter NUTRIONczFacebook.com/nutrionczInstagram.com/nutrioncz

Acerola