PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Obsahuje v květech a plodech řadu látek glykosidického charakteru, které mají potopudné účinky. Jejich účinnost doplňuje obsah silice (prchavého oleje) a slizu. Obsahují dále vitamin C, protizánětlivě působící flavonoidy (1-2 %), fytoncidy s určitými protimikrobiálními účinky a rutosid. Čaje s obsahem bezu černého se používají zejména u onemocnění horních cest dýchacích, jako součást čajových směsí s obsahem látek močopudných a projímavých se mohou uplatnit i při snaze o snížení tělesné hmotnosti.
Diskuze » BEZ ČERNÝ (SAMBUCUS NIGRA L.)
Mohlo by Vás zajímat...
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.
Tento web používá soubory cookie.
Aby webové stránky fungovaly tak, jak je znáte, a abyste rychle našli to, co hledáte, a nezobrazovaly se vám produkty, které vás nezajímají, potřebujeme od vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Soubory cookie můžete zakázat (kromě technických = nutných k provozu stránek) po kliknutí na tlačítko „Nesouhlasím“. Více informací o souborech cookie...