PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Bromelain - jeden z enzymů rozkládajících bílkoviny, ale i jedovaté rozpadové produkty vznikající po zánětlivých procesech.
Hydrolyzuje hlavně vazby peptidů, amidů a esterů, na nichž se podílejí lysin, alanin, tyrosin a glycin. Brání tomu, aby cévní systém byl zatěžován škodlivými látkami, urychluje průběh zánětu, zlepšuje a urychluje vstřebávání otoků a krevních výronů.
Brání přílišnému shlukování krevních destiček, proto je prospěšný také v prevenci srdečních chorob - snižuje riziko trombóz. Navíc uvolňuje sevření srdečních tepen a zmírňuje anginózní bolesti. Zlepšuje absorpci a účinnost jiných látek.
Je považován za netoxický a nemá nežádoucí účinky, takže je možno jej bez obav použít delší dobu v dávkách od 200 do 2000 mg. Jeho příznivé fyziologické působení trvá po celou dobu podávání, nebyl prokázán rozvoj tolerance.
Bromelain se získává z vylisované šťávy zralého ananasu - především druhu Ananas comosus cv. Cayenne. Jeho enzymatická aktivita se pohybuje mezi pH 3 - 8.
Diskuze » BROMELAIN
Mohlo by Vás zajímat...
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.