PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Chymotrypsin je jeden z trávicích enzymů tvořených ve slinivce břišní, který štěpí bílkoviny. Má rovněž schopnost odbourávat jedovaté rozpadové produkty vznikající při zánětlivých procesech, urychluje průběh zánětů, přispívá k lepšímu vstřebávání krevních výronů, k vyčištění nekrotických ran a hlíz vyplněných hnisem.
Získává se extrakcí z kyselé pankreatické šťávy hovězího dobytka v neaktivní formě. Aktivací trypsinem v kyselém prostředí se z něho stává aktivní forma. Směs chymotrypsinu A a B štěpí vazby peptidů, amidů a esterů, na nichž se účastní aromatické aminokyseliny tyrozin, fenylalanin, tryptofan, leucin, methionin, kyselina glutamová. Aktivní je v rozmezí pH 2 - 10.
Diskuze » CHYMOTRYPSIN
Mohlo by Vás zajímat...
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.