PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Obsahuje v plodech především silici (prchavý olej) 3 - 7 % s hlavní obsahovou látkou karvonem 50 - 85 % a flavonoidy.
Působí při poruchách zažívání a trávení, proti nadýmání a zmírňuje kolikovité bolestivé stahy hladkého svalstva trávicího ústrojí. Zlepšuje chuť k jídlu, vylučování žluče, šťáv slinivky a žaludku. Vyžívá se také jako koření, přísada do likérů a v kosmetice.
Diskuze » KMÍN KOŘENNÝ (CARUM CARVI L.)
Mohlo by Vás zajímat...
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.