PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Taurin je neesenciální aminokyselina, která není součástí molekul bílkovin, chemicky kyselina 2-amino-etylsulfonová.
Je to druhá nejčastěji se vyskytující aminokyselina v kosterním, srdečním svalstvu a v centrální nervové soustavě.
Jedna studie ukazuje, že suplementace třemi oddělenými 500 mg dávkami taurinu může snížit rozklad proteinů až o 20 % redukcí 3-methylhistidinu, který je vedlejším produktem svalového rozkladu a je možné ho měřit krevními testy.
L-taurin je jednou z velmi zajímavých aminokyselin, nezahrnovaných do seznamu dvaceti aminokyselin vhodných nebo nutných pro lidskou výživu. Je vytvářen z methioninu a z cysteinu. Lze ho však velmi dobře využít jako samostatnou látku.
Základní oblasti použiti:
Taurin se téměř nevyskytuje v rostlinné stravě a tudíž je velice důležitý pro osoby, které nekonzumují živočišnou stravu (vegetariáni, vegani).
Používá se buď čistá látka nebo se přidává jako stimulans do energetizujících, iontových nápojů apod. Kontraindikace nejsou známy.
Dávky jsou individuální od 100 mg až do 1,5 g denně.
Diskuze » TAURIN
Mohlo by Vás zajímat...
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.