PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
» Řasy
Arame je mořská řasa rostoucí v Pacifiku. Lístky jsou hnědé, sušením přechází až do černé barvy. Arame je vhodnou řasou při prvních pokusech s řasami v kuchyni, protože má nevýraznou chuť bez charakteristického mořského zápachu.
Ve 100 g Arame najdeme 170 mg vápníku a 12 mg železa.
Před přípravou řasu opláchneme tekoucí vodou a pak ji asi 15 minut namáčíme v dostatečném množství vody nebo vývaru. Po čtvrthodině, kdy řasa zdvojnásobí svoji velikost, ji vložíme na dalších 15 minut do vroucí vody. Arame je vhodným doplňkem obilninových a luštěninových pokrmů, ale po uvaření ji můžeme vmíchat i do salátů.
Diskuze » ARAME
Mohlo by Vás zajímat...
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.