PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
» Řasy
Iziki je mořská řasa rostoucí na ponořených skalách podél pacifického pobřeží Japonska. Je tvořena malými černými cylindrickými lístky až provazci. V Iziki najdeme především vysoký obsah jódu, železa a vápníku. Řasa patří do kategorie silně účinných. Pro silný zápach moře se však nedoporučuje do kuchyně začátečníka.
Po krátkém opláchnutí pod tekoucí vodou Iziki namáčíme nejméně 20 minut ve vodě. Vodu z tohoto namáčení obvykle použijeme k dalšímu vaření polévek, obilovin nebo luštěnin a samotnou řasu vaříme dalších 30 minut. Před koncem varu můžeme dochutit sójovou omáčkou.
Diskuze » IZIKI
Mohlo by Vás zajímat...
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.