BMIAlkoholDiskuze×

VYHLEDAT

Zavřít

Aminokyseliny, kyseliny

Anabolika, steroidy

Antioxidanty

Bílkoviny, proteiny

Chemie

Enzymy, koenzymy

Hubnutí, diety, redukce

Kreatin, kre-alkalyn...

Minerální látky

PelMel

Pitný režim

Pohybový aparát

Přídatné látky, aditiva...

Řasy

Rostliny, extrakty, silice

Sacharidy

Tuky, oleje

Vitaminy

Živočišné látky, extrakty

www.nutrion.cz/info

PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.


LASKAVEC (AMARANT)

Amarant, českým názvem laskavec, je semeno ozdobné rostliny pěstované v tropické a subtropické zóně.

Připravuje se jako obiloviny anebo se jej používá k výrobě amarantové mouky. Je bohatým zdrojem bílkovin (zejména vysoký je obsah lysinu), železa, vápníku a pro posílení imunitního systému je důležitá přítomnost zinku, fosforu, hořčíku a mědi.

 

Amarant je vhodným doplněním rýže, jáhel a kukuřice při bezlepkové dietě. Amarantová mouka se používá jako součást pekárenských výrobků a těstovin.

aFK

Diskuze » LASKAVEC (AMARANT)

Mohlo by Vás zajímat...


Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.

Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.

Twitter NUTRIONczFacebook.com/nutrionczInstagram.com/nutrioncz

LASKAVEC (AMARANT)