BMIAlkoholDiskuze×Menu

VYHLEDAT

Zavřít

Aminokyseliny, kyseliny

Anabolika, steroidy

Antioxidanty

Bílkoviny, proteiny

Chemie

Enzymy, koenzymy

Hubnutí, diety, redukce

Kreatin, kre-alkalyn...

Minerální látky

PelMel

Pitný režim

Pohybový aparát

Přídatné látky, aditiva...

Řasy

Rostliny, extrakty, silice

Sacharidy

Tuky, oleje

Vitaminy

Živočišné látky, extrakty

www.nutrion.cz/info

PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.


HOŘEC ŽLUTÝ (GENTIANA LUTEA L.)

Hořec bsahuje v kořenech tzv. iridoidní hořčiny, třísloviny, silici, 0,05 % amarogenin, 2,0 - 2,5 % genciopikrin, 8 - 10 % minerálních látek, fytosteriny.

Soubor těchto látek zvyšuje tvorbu žaludečních šťáv a trávicích enzymů, podporuje chuť k jídlu, tvorbu žluče, působí protiprůjmově a proti nadýmání. Větší dávky hořčin však mohou vyvolat nevolnost až zvracení a bolesti hlavy. Čaje s jeho obsahem by měly pít zejména kojící matky.

aFK

Diskuze » HOŘEC ŽLUTÝ (GENTIANA LUTEA L.)

Mohlo by Vás zajímat...


Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.

Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.

Twitter NUTRIONczNutrionCz Google+Facebook.com/nutrionczInstagram.com/nutrioncz

HOŘEC ŽLUTÝ (GENTIANA LUTEA L.)