PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Po chemické stránce se jedná o sloučeninu dvou molekul cukrů, jež je označována jako amygdalin. Obsahuje benzaldehyd a kyanid. Význam laetrylu je sporný. Na jedná straně je na seznamu jako jedovatý prvek pro svůj obsah kyanidu a na straně druhé je v USA povolen a distribuován jako lék proti rakovině.
Zdroje: je jediným B vitaminem, který se nevyskytuje v pivovarských kvasnicích. Laetryl nalezneme v malém množství v jádrech pecek meruněk, třešní, broskví, švestek a v jádrech jablek.
Dávky: nedoporučuje se jeho užívání bez lékařské kontroly vzhledem k jeho vysoké toxicitě. Přesto je pod přísným lékařským dohledem užíván v nízkých dávkách v léčbě nebo v prevenci nádorů.
Diskuze » VITAMIN B17 (LAETRYL)
Mohlo by Vás zajímat...
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.