PRO SPRÁVNOU FUNKCI STRÁNEK POVOLTE JavaScript.
Biotin- vitamin H produkuje v lidském těle střevní bakterie. Je nezbytný pro rozklad mastných kyselin a cukrů, pro tvorbu tuků a pro vylučování rozpadlých produktů bílkovin. Jeho nedostatek se projevuje slabostí, únavou, snížením chuti k jídlu, vypadáváním vlasů a depresemi. Může k němu dojít po vysoké konzumaci vaječných bílků, po dlouhodobé léčbě antibiotiky a jinými protimikrobiálními léky.
Relativně bohatá na biotin jsou játra, ořechy, boby, vaječný žloutek, květák, kvasnice.
Denní příjem 100 - 200 mcg pokrývá potřebu organismu.
Diskuze » BIOTIN - Vitamin H
Mohlo by Vás zajímat...
Stránky jsou věnovány informacím o výživových přípravcích, vitamínech, minerálech, doplňkové a sportovní výživě a látkám rostlinného původu. Stránky mají pouze informativní charakter.
Stránky se snaží podávat kvalitní, komplexní a objektivní informace. I přesto doporučujeme, veškeré zde získané informace porovnávat s dalšími zdroji, zejména z důvodu neustálého rozvoje vědních oborů spojených s oblastí zájmu těchto stránek.
Tento web používá soubory cookie.
Aby webové stránky fungovaly tak, jak je znáte, a abyste rychle našli to, co hledáte, a nezobrazovaly se vám produkty, které vás nezajímají, potřebujeme od vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Soubory cookie můžete zakázat (kromě technických = nutných k provozu stránek) po kliknutí na tlačítko „Nesouhlasím“. Více informací o souborech cookie...